Noua Galilee

Blog de gândire şi cultură Creştină

Sf. Părinţi despre amulete

Posted by mihailmaster pe Septembrie 19, 2009

Venus_AmuletAMULETUL
28. Amuletul este un obiect făcut de oameni, sau luat din natură, în care superstiţioşii cred că le-ar aduce noroc, sau îi apără de pagube sau boli, dar în realitate este semnul văzut al necredinţei în Dumnezeu şi se canoniseşte ca şi vrăjitoria, (Matei 23, 5), fiindcă este o urîciune înaintea Domnului (Deut. 18,9 -14; VI ec. 61.)
29. „Nu se cuvine clericilor, sau slujitorilor bisericeşti, să se ocupe cu vrăjitoria, sau cu descîntecele, sau cu ghicirea prin semne şi cifre matematice, ori cu astrologia, sau să facă amulete, care sînt legături pentru sufletele lor. Toţi cei ce poartă amulete, să fie alungaţi din biserică” – laod. 36.
30. -„Cine poartă farmece – ierbi la grumajii lui, are parte de slujirea dracilor, iar dacă le va lepăda de la dînsul, să se primească la pricestanie; (Sf. Împărtăşanie)  iar dacă le va tot purta acestea, după învăţătura dintîi şi după a doua şi de nu va vrea să se lepede de la dînsul, să se despartă de Biserică, să se afurisească ca un vrăjitor” – PBG, 132.

sursa: www.dictionarortodox.blogspot.com

2 răspunsuri to “Sf. Părinţi despre amulete”

  1. Doamne Ajuta! si Domnul Sa ne Fereasca de Tot ce este rau. Amin!

    • Tania said

      Va rog, iertati-mi indrazneala si necunoasterea, dar nu prea inteleg cum veti categorisi atunci cruciulitele, iconitele si icoanele mai mari, purtate de oameni sau tinute prin case cu tot aceleasi scopuri: sa le aduca noroc, sa-i apere de boli, de pagube, s.a.m.d. Plus la asta busuiocul folosit in biserica e si el pina la urma o iarba si iarasi folosit in ritualuri bisericesti…Cam care ar fi diferenta dintre cele relatate mai sus si realitate????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: